Ardei murati

Ardeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu grija, apoi spalandu-i foarte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ardei
  • 1 capatana varza alba
  • 1bucati hrean
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1/4 lingurita boabe de mustar
  • cateva boabe de piper
  • coriandru
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Ardeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu grija, apoi spalandu-i foarte bine, ii punem intregi in borcan. Umplem ardeii cu varza taiata in felii de 0,5 cm.

Asezonam, adaugand la fiecare litru de apa, un hrean subtire , curatat, crapat in doua, ½ lingurita de chimion, ¼ lingurita de boabe de mustar si 6-8 boabe de piper. Devin mi gustosi daca adagam si putin coriandru. Amatorii de arome picante, pot adauga si 1 ardei iute. Prin aceasta metoda de murare, in afara de ardei, se poate consuma si varza.
Pofta buna!

Alte retete culinare

de muraturi gasiti aici:

Muraturi asortate iraniene

Varza murata

Gogosari murati

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...