Ardeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu grija, apoi spalandu-i foarte
Ardeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu grija, apoi spalandu-i foarte bine, ii punem intregi in borcan. Umplem ardeii cu varza taiata in felii de 0,5 cm.
Asezonam, adaugand la fiecare litru de apa, un hrean subtire , curatat, crapat in doua, ½ lingurita de chimion, ¼ lingurita de boabe de mustar si 6-8 boabe de piper. Devin mi gustosi daca adagam si putin coriandru. Amatorii de arome picante, pot adauga si 1 ardei iute. Prin aceasta metoda de murare, in afara de ardei, se poate consuma si varza.
Pofta buna!
Alte retete culinare
de muraturi gasiti aici:
Muraturi asortate iraniene
Varza murata
Gogosari murati
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii