Ciuperci murate

Se curata ciupercile bine, se spala si se pun la fiert cc 30 min la foc mic.Intre timp se pun la fiert si otetul cu apa, zaharul si restul ingredient

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg ciuperci
  • 1 l otet
  • 1/2 l apa
  • sare-dupa gust
  • piper boabe-dupa gust
  • foi de dafin-dupa gust
  • 1/2 kg zahar

Mod de preparare

Se curata ciupercile bine, se spala si se pun la fiert cc 30 min la foc mic.Intre timp se pun la fiert si otetul cu apa, zaharul si restul ingredientelor. Dupa ce au dat in clocot se ia de pe foc, se asaza ciupercile in borcane si sa adauga otetul. Se capseaza borcanele bine si...cam asta e tot.


Se servesc ca garnitura la friptura.

Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...