Gogosari pentru iarna umpluti cu conopida

Pentru gogosarii umpluti cu conopida aveti nevoie de 20 gogosari, 2 conopide, 2 legaturi de telina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 gogosari
  • 2 conopide
  • 2 legaturi de telina
  • 4 foi de dafin
  • 10 boabe de enibahar
  • 50 g boabe de mustar
  • 4 radacini de hrean
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • Pentru bait:
  • un litru de otet
  • 2 l de apa si
  • 500 g miere de albine

Mod de preparare

Pentru gogosarii pentru iarna umpluti cu conopida, se face un bait dintr-un litru de otet, 2 l de apa si 500 g miere de albine. Gogosarii de curata de cotor, apoi se undesc in bait timp de cinci minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Conopida se desface buchete mici si se opareste cu apa sarata, apoi se lasa la racit. Umplem gogosarii cu conopida si ii asezam in borcane cu hrean si frunze de telina printre ei. Punem in fiecare borcan boabe de piper, enibahar, mustar si foi de dafin. Gustam otetul si daca trebuie, adaugam sare si turnam peste gogosari. Legam borcanele cu celofan si le dam la beci. Baitul se pune la fiert timp de cinci minute, apoi adaugam gogosarii sa dea un clocot. Dupa ce s-au racit, ii umplem cu buchetele de conopida.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui cacciatore

"retete pentru mese in familie"

Pui cacciatore
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca