Muraturi asortate

Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta: ardeii pe lungime,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Proportii variabile de:
  • castraveti
  • varza alba/rosie
  • conopida
  • ardei capia rosu/verde
  • morcovi
  • ceapa alba/rosie
  • marar
  • frunze de telina/leustean
  • boabe de mustar si de piper
  • Saramura:
  • 1 litru de apa
  • 1 lingura cu varf de sare grunjoasa

Mod de preparare

Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta: ardeii pe lungime, morcovii rondele, ceapa bucati, varza bucati. Se aranjeaza legumele in borcane, printre ele se pun boabele de piper si mustar si verdeturile.

Saramura: la un litru de apa se pune o lingura cu varf de sare grunjoasa. Cantitatea depinde de cat de multe legume aveti. Apa si sarea se pun intr-o oala si se fierb 10 minute, apoi se lasa putin la racit. Saramura se toarna calduta peste legume.Borcanele se inchid erimetic si se pun in camara


Se servesc la feluri principale cu carne.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii