Muraturi asortate cu pepeni si gogonele

Muraturi asortate cu pepeni si gogonele sunt delicioase. Se fac foarte simplu. Trebuie doar sa spalati bine fructele si legumele, sa pregatiti siropul si mirodeniile si gata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - pepeni pentru murat - 10 - 12 kg(e musai sa le gauriti coaja cu o tepusa)
  • gogonele
  • de preferinta rozii - 18-20 kg
  • telina si morcov - 3-4 kg
  • conopida - 2 kg
  • castraveti - 5 kg
  • frunze de telina
  • usturoi
  • cimbru
  • ardei iuti - toate acestea dupa preferinte.

Mod de preparare

Nu sunt sigur cine ar putea sa detina drepturile de autor asupra muraturilor, insa sigur noi, romanii avem o veche traditie in punerea muraturilor inainte de sezonul rece. Practic lipsa de alimente proaspete in timpul iernii a determinat oamenii sa le conserve, ori in saramura, ori in otet, pentru a le avea in cele aproape 6 luni fara fructe si legume proaspete.

Reteta mea de muraturi asortate este pentru un butoi de 60 kg, insa ea poate fi foarte usor extrapolata, pastrand proportiile si pentru cantitati mai mari. Sa trecem la treaba:

Muraturile trebuie asezate cu grija, in asa fel incat spatiul din butoi sa fie cat mai bine umplut, iar la final, dupa ce recipientul este umplut trebuie mutat in beci sau boxa si turnata saramura. Aceasta trebuie fiarta bine, in compozitia de o lingura plina de sare neiodata la 1 l de apa. Pentru a degusta din minunatele muraturi asortate traditionale trebuie sa asteptati minim o luna. Pofta buna!

PS: Pentru cei cu gusturi extravagante recomand si alte muraturi: mere golden, prune si gutui. S-ar putea sa fiti surprinsi de gustul acestor fructe murate.


Muraturile asortate cu pepeni si gogonele se servesc la orice fel principal cu carne.

Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa