Pepene murat

Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • felii de pepene roz
  • apa 1
  • lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
  • 2 linguri de otet la un litru de apa
  • tulpini de marar proaspat

Mod de preparare

Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.


Pepenele murat se serveste la felurile de mancare cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza chili

Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait. Ca sa va treaca...

Pizza chili
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca