Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs. Separat, se prepara legumele:
Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs. Separat, se prepara legumele: usturoiul se piseaza si se pune impreuna cu uleiul intr-o vas, pe foc, sa se inmoaie. Se dau celelalte legume pe razatoare, se adauga verdeata si se amesteca apoi cu usturoiul, cu sare si piper si se lasa pe foc sa se inmoaie bine in ulei. Se umplu apoi se umplu vinetele in crapaturi, se leaga cu ata si se pun in borcane. Se fierb aproximativ 15 minute 5-6 pahare de apa cu 2 pahare otet, cu zahar, ienibahar, piper, foaie de dafin, ardei iute si 2 linguri cu sare.Se lasa la racit, dupa care se toarna peste vinete. Borcanele se sigileaza si se asaza in loc racoros.
Se servesc dupa cateva zile.
Alte retete culinare:
Turta dulce Rulada de porc Friptura de vita la cuptor
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa