Vinete umplute cu zarzavat

Se spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se lasa sa se scurga pe o pla

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg vinete
  • 1 varza alba
  • 2 kg gogosari
  • 1 kg morcovi
  • 2 teline
  • 1 capatana de usturoi
  • verdeata tocata
  • 2 l apa
  • 2 pahare de otet
  • 3 linguri de sare

Mod de preparare

Se spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se lasa sa se scurga pe o planseta. Se apasa pe interiorul lor cu o lingura si se lasa pana cand se toaca zarzavatul. Se spala si se curata morcovii, telinele, gogosarii, varza alba, se dau pe razatoare sau se taie fideluta. Se amesteca cu usturoi tocat marunt si verdeata tocata, se sareaza amestecul si se umplu vinetele. Se leaga fiecare vanata cu frunze de telina si se pun in straturi intr-un borcan de sticla de 8 litri. Saramura se face din 2 l de apa, doua pahare de otet si trei linguri de sare. Se fierbe, se raceste putin, apoi se toarna peste vinete. Printre vinete se pun catei de usturoi, frunze de telina, boabe de piper si o foaie de dafin.
Se servesc ca muraturi langa mancarurile de carne. Cand se scot, se taie felii pe latul vinetelor, se asorteaza cu felii de ou fiert tare, se presara cu verdeata tocata si se stropeste totul cu ulei de salata.

Alte retete:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ghebe

Zacusca de fasole

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca