Zacusca Clasica

Zacusca Clasica se face cu bulion, seaca, ardei si vinete. Pentru aceasta reteta de zacusca trebuie sa coaceti prima data vinetele si sa le tocati.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg vinete
  • 3 kg ardei
  • 3 kg gogosari
  • 5 kg ceapa
  • 2 l bulion
  • un litru ulei
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se coc vinetele, ardeii si gogosarii, se curata de coaja si se lasa sa se scurga foarte bine. Apoi se trec prin masina de tocat, ori se toaca manual. In cratita in care va fierbe zacusca se pune tot uleiul si ceapa tocata marunt si se lasa pana devine sticloasa. Apoi s epun ardeii si gogosarii care se lasa si ei sa se caleasca. Urmeaza vinetelesi, dupa calirea acestora, se adauga si bulionul, sarea, piperul, foile de dafin. Se fierbe pana ce uleiul iese la suprafata. Se pune calda in borcane care se mai lasa 15 minute la cuptor pana capata o creasta deasupra. Apoi se inchid cu capac.


Zacusca se serveste cu paine proaspata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca