Nelipsita din camara. Cum toamna ne rasfata cu o varietate larga de legume, nu se poate sa nu ne umplem borcanele cu o delicioasa zacusca de vinete.
Mai intai coacem vinetele si ardeii, ii curatam si lasam la scurs pana a doua zi. Se dau apoi prin masina de tocat carne prin sita mare. Ceapa se curata si se taie solzisori.
Se asaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit pana se inmoaie si devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun vinetele si ardeii tocati, amestecam bine si lasam la fiert, la foc mic 1 ora, apoi adaugam pasta de rosii.
Se scade pana incepe sa iasa uleiul la suprafata. Cu 30 min inainte de a stinge focul adaugam boabele de piper si foile de dafin. Borcanele se spala si se usuca in cuptorul incins inainte. Zacusca se pune fierbinte in borcane, deasupra fiecarui borcan se pune ulei incins, se capacesc si se asaza in tava. Se baga in cuptorul incins, se lasa pana a doua zi, iar dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii