Zacusca cu ciuperci

Aceasta zacusca este una din preferatele noastre, se mananca cu mare pofta atat de cei mici cat si de cei mari.

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Zacusca cu ciuperci

Ingrediente

  • 5 kg de gogosari
  • 1 kg ceapa gata curatata
  • 1.5 kg ciuperci champignons
  • 1 kg morcovi
  • 1.2 kg vinete prajite si curatate
  • 800 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 4-5 foi de dafin
  • cateva boabe de piper

Mod de preparare

Se spala gogosarii, se curata de cotor si seminte apoi se dau prin masina de tocat. Se pune intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba in continuare.

Intre timp se curata ciupercile, se taie in 2 sau in 4 in functie de cat de mari sunt si se pun la fiert in apa, timp de o ora. Dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit in restul de ulei si se lasa pana devine sticloasa.

Morcovii se curata si se pun la fiert apoi se dau prin masina de tocat.

Vinetele se prajesc si se curata de coaja, apoi se lasa sa se scurga. Se toaca marunt. Eventual se pot pregati inainte cu o zi.

Se adauga ceapa peste gogosari si se lasa impreuna timp de 30 de minute sa fiarba. Apoi se pun vinetele, ciupercile si morcovii. Se lasa sa fiarba impreuna inca o ora buna, pana capata consistenta dorita. Se adauga si sare dupa gust in timpul fierberii.

Spre final se adauga boabele de piper si foile de dafin.

Cand este gata, se toarna in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun in paturi la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese