Zacusca cu ciuperci

Aceasta zacusca este una din preferatele noastre, se mananca cu mare pofta atat de cei mici cat si de cei mari.

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Zacusca cu ciuperci

Ingrediente

  • 5 kg de gogosari
  • 1 kg ceapa gata curatata
  • 1.5 kg ciuperci champignons
  • 1 kg morcovi
  • 1.2 kg vinete prajite si curatate
  • 800 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 4-5 foi de dafin
  • cateva boabe de piper

Mod de preparare

Se spala gogosarii, se curata de cotor si seminte apoi se dau prin masina de tocat. Se pune intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba in continuare.

Intre timp se curata ciupercile, se taie in 2 sau in 4 in functie de cat de mari sunt si se pun la fiert in apa, timp de o ora. Dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit in restul de ulei si se lasa pana devine sticloasa.

Morcovii se curata si se pun la fiert apoi se dau prin masina de tocat.

Vinetele se prajesc si se curata de coaja, apoi se lasa sa se scurga. Se toaca marunt. Eventual se pot pregati inainte cu o zi.

Se adauga ceapa peste gogosari si se lasa impreuna timp de 30 de minute sa fiarba. Apoi se pun vinetele, ciupercile si morcovii. Se lasa sa fiarba impreuna inca o ora buna, pana capata consistenta dorita. Se adauga si sare dupa gust in timpul fierberii.

Spre final se adauga boabele de piper si foile de dafin.

Cand este gata, se toarna in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun in paturi la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura aromata cu pere intregi

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video
Gulas unguresc

Gulas unguresc

Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....

Gulas unguresc
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu prune si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata de ardei iuti
2
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
5
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Parteneri
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Prajitura Lamington de Ciocolata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia