Zacusca cu ghebe

Este cea mai delicioasa zacusca ce am gustat-o vreodata!

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg ghebe proaspete.
  • 5 kg gogosari rosii
  • 2,5 kg morcovi
  • 2,5 kg ceapa
  • 800 ml ulei
  • 800 gr bullion
  • Optional: condimente dupa gust: sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Ciupercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem apoi de apa si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu masina de tocat. Intre tim coacem gogosarii si ii curatam de coaja. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cei 800 ml de ulei. Cand devine translucida, adaugam morcovii si gogosarii tocati, ciupercile si condimentele dupa gust. Calim toate legumele pentru 15-20 de minute, adaugam bulionul si doua-trei cani cu apa, continuand fierberea pana ce zacusca este bine legata. O punem apoi in borcane curate si strangem foarte bine capacele. Sterilizam borcanele cu zacusca prin metoda bain-marie. Le depozitam apoi intr-un loc racoros. Se poate servi alaturi de ardei iuti ori se poate opta pentru adaugarea unui ardei iute in zacusca, in momentul prepararii. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii