Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se coc ardeii, se curata, dupa care se rup in bucati si se pun pe
Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se coc ardeii, se curata, dupa care se rup in bucati si se pun peste ceapa si usturoi. Se lasa la fiert pe foc mic, impreuna cu bulionul de rosii, pana cand scade zeama. Zacusca formata se toarna fierbinte in borcane si se toarna cate putin ulei incins. Se sigileaza borcanele si se pun apoi in cuptorul foarte fierbinte, fara foc, unde se lasa la racit.
Zacusca se serveste ca aperitiv.
Alte retete culinare:
Rulada de porc Saratele Chiftele
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti