Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei se face foarte asemanator cu orice alta reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta cu dovlecei aveti nevoie de 3 dovlecei mai mari, aproximativ un kilogram.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei mari (1 kg)
  • 4 ardei mari
  • capia
  • 5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 5 rosii mari
  • 400 ml ulei sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Zacusca de dovlecei se face foarte asemanator cu orice alta reteta de zacusca. Se curata mai intai dovleceii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie. Ceapa se curata si se taie julien, morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se maruntesc in robot. Dovleceii se scurg bine de apa si se fac piure. Rosiile se oparesc, se decojesc si se pun in robot transformandu-se intr-un sos grosut. In uleiul incins se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa,apoi se adauga morcovul si se mai lasa pe foc aproximativ 10 minute pana se inmoaie bine. Dupa ce morcovii s-au facut se adauga ardeiul si se mai lasa 10 minute amestecand incontinuu. Se adauga condimentele, pireul de dovlecei si sosul de rosii. Din acest moment se amesteca continuu pana se ridica uleiul la suprafata. Daca doriti o zacusca fina,bagati blenderul putin(eu asa am facut). Borcanele se spala si se pun intr-o tava la cuptor pentru 30 de min. Zacusca se toarna in borcane (nu se umplu pana sus) si se pun in tava care se da la cuptor 30 de minute la foc mic. Cand se scot borcanele din cuptor, se pune deasupra cate o lingura de ulei cald si se infileteaza capacele.


Zacusca de dovlecei se mananca cu paine proaspata de casa.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...