Zacusca de gogosari

Pentru zacusca de gogosari va trebuie 2 kg ceapa, 4 kg rosii bine coapte, 50 de ardei grasi sau 30 de gogosari frumosi.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg ceapa
  • 4 kg rosii bine coapte
  • 50 de ardei grasi sau
  • 30 de gogosari frumosi
  • 250 g masline
  • 500 ml ulei
  • conservant
  • sare si
  • aspirine.

Mod de preparare

Pentru zacusca de gogosari, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei pana se inmoaie, rosiile se fierb si se strecoara, ardeii sau gogosarii se coc si se curata de cotor si seminte. Bulionul strecurat se toarna peste ceapa si se lasa la fiert pana devine consistent, apoi se adauga ardeii sau gogosarii intregi, maslinele spalate si sare, dupa gust, se mai lasa putin la fiert si se scutura cratita, din cand in cand - nu se amesteca cu lingura, ca sa nu se rupa ardeii. Se adauga conservantul dizolvat si se amesteca usor, se mai da un clocot, apoi, fierbinte, se pune in borcane. Deasupra se adauga 2 linguri de ulei incins, se leaga cu celofan dublu si se lasa la racit – nu se sterilizeaza.


Zacusca de gogosari se serveste pe paine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca