Zacusca de macrou

Zacusca de macrou este foarte gustoasa. Aveti nevoie de 6 kg macrou curatat, 10 kg gogosari copti.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 kg macrou curatat
  • 10 kg gogosari copti
  • 3 kg morcovi fierti
  • 3 kg ceapa calita
  • 1
  • 5 l ulei
  • foi de dafin
  • sare si
  • piper.

Mod de preparare

Pentru zacusca de macrou, se dau prin masina de tocat, apoi amestecam cu pestele. Pestele se pune la fiert, intr-o cratita, cu 1 l de apa, 200 ml de otet, doua linguri de zahar, 200 ml de ulei, sare, boabe de mustar, foi de dafin si piper, apoi se fierbe la foc mic, pana scade apa. Se scurge, dupa care se aleg oasele mari si se da prin masina de doua ori. Punem toate ingredientele intr-o cratita mai mare si le fierbem pana se ridica uleiul deasupra. Punem la borcane, le capsam si le fierbem la Bain- Marie timp de o ora. Lasam la racit acoperit, pana a doua zi, apoi le dam la beci.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...