Zacusca de patlagele verzi

Pentru zacusca de patlagele verzi va trebuie 1 kg ceapa, 3 kg patlagele, 1,5 kg gogosari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ceapa
  • 3 kg patlagele
  • 1
  • 5 kg gogosari
  • 500 ml ulei
  • sare
  • piper
  • si putin zahar.

Mod de preparare

Pentru zacusca de patlagele verzi, se taie ceapa marunt si se fierbe intr-un amestec facut din 250 ml de ulei si 250 ml de apa. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga patlagelele taiate in rondele groase si gogosarii taiati in felii mari, apoi se adauga restul de ulei, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se presara putin zahar. Dupa ce se fierbe timp de treizeci de minute, se adauga sucul de rosii fiert si strecurat, apoi se fierbe pana ce este suficient de consistent – nu se invarte cu lingura, ci se scutura cratita ca sa nu se sfarame gogonelele si gogosarii. Se pune in borcane mici, se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza timp de douazeci de minute.


Zacusca de patlagele verzi se serveste pe paine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de bob cu prajeala

Anul trecut, din motive de sanatate nu mi-am permis sa prepar bobul asa cum il facea bunica, insa acum vi-l prezint exact...

Mancare de bob cu prajeala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca