Zacusca de vinete

Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se pregateste zacusca, ardeii se t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg vinete
  • 6 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg rosii decojite
  • sare
  • 1 l ulei
  • foi de dafin
  • usturoi
  • piper boabe

Mod de preparare

Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se pregateste zacusca, ardeii se taie felii subtiri, iar vinetele se rup sau se toaca marunt. Se procedeaza ca si la zacusca de ghebe: se toaca ceapa, care se fierbe o ora intr-un litru de ulei. Se adauga ardeii, apoi sucul de rosii fiert separat si vinetele tocate. Zacusca se fierbe incet, in vase cu pereti dubli, impreuna cu boabe de piper si foi de dafin. Cand toate ingredientele sunt puse, sareaza si se adauga usturoi dupa gust. Zacusca se fierbe cel putin trei ore, iar cand este gata, nu trebuie sa mai aiba deloc suc. Se pune in borcane si se sterilizeaza in cuptor sau in bain-marie.
Alte retete:

Zacusca de legume

Zacusca de ghebe

Zacusca de fasole

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii