Zacusca de vinete cu gogosari

Pentru aceasta zacusca, gogosarii si vinetele se coc si se toaca marunt. Este foarte gustoasa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g rosii
  • 2 vinete mijlocii
  • 4 gogosari
  • o ceapa mare
  • 500 ml ulei
  • o lingura de zahar
  • sare
  • piper si
  • foi de dafin.

Mod de preparare

Pentru zacusca de vinete cu gogosari, gogosarii si vinetele se coc si se toaca marunt, apoi rosiile se oparesc, se curata de pielite si se taie marunt. Ceapa se inmoaie in ulei, dupa care se adauga gogosarii, vinetele, rosiile si celelalte componente. Cand uleiul iese deasupra, zacusca este gata. Se toarna fierbinte in borcane incalzite, iar acestea se dau la cuptor legate cu celofan timp de jumatate de ora. Se stinge focul si se lasa pana a doua zi.


Zacusca de vinete cu gogosari se serveste pe paine.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...