Zacusca de vinete si ardei

Imi place sa prepar zacusca din vinete, ardei gras rosu si ceapa dupa o reteta invatata de la mama.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 5 kg vinete;
  • 4 kg ardei gras rosu;
  • 3 kg ceapa;
  • 1 l ulei;
  • 2 l suc de rosii;
  • 1 lingurita cu boabe de piper;
  • 2 lingurite de sare fina;
  • Sare grunjoasa;
  • 4-5 foi de dafin.

Mod de preparare

Se coc vinetele, care se lasa apoi la racit pe chiuveta Se coc si ardeii, pe care se presara apoi sare grunjoasa si se pun intr-un vas, pe care il acoperim cu un capac, pentru a se aburi. Dupa ce se racesc, se curata. Se toaca vinetele ca la salata de vinete, iar ardeii se taie marunt. In continuare, se taie ceapa marunt si se caleste intr-un vas mare (in care sa incapa toate) pana se face aurie, se adauga vinetele, ardeii (veti vedea ca isi vor lasa sucul propriu), se calesc toate, se adauga apoi si sucul de rosii. Se adauga sare fina, boabe de piper, foi de dafin si se fierbe la foc mic, se amesteca tot timpul in ea. Ne dam seama ca este gata cand se ridica uleiul deasupra. Se pune asa fierbinte in borcane si se pun capacele. Timp estimativ 2 ore. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/zacusca-de-vinete-si-ardei-2015.html

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!