Aluat de placinta

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10 ori de masa, dupa care se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10 ori de masa, dupa care se framanta din nou. Se lasa in repaus aproximativ 10 minute, dupa care se framanta iar. Se lasa din nou la odihnit vreo 15 minute, dupa care se intinde o foaie de 1 cm grosime. Se strange ca la aluatul frantuzesc si se pune la rece 20 de minute, apoi se intinde din nou si se strange. Se repeta operatia de 3 ori. Se ia aluatul si se imparte in doua, se intind 2 foi care se umplu cu orice fel de compozitie si se da placinta la cuptor.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca