Aluat de placinta

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10 ori de masa, dupa care se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10 ori de masa, dupa care se framanta din nou. Se lasa in repaus aproximativ 10 minute, dupa care se framanta iar. Se lasa din nou la odihnit vreo 15 minute, dupa care se intinde o foaie de 1 cm grosime. Se strange ca la aluatul frantuzesc si se pune la rece 20 de minute, apoi se intinde din nou si se strange. Se repeta operatia de 3 ori. Se ia aluatul si se imparte in doua, se intind 2 foi care se umplu cu orice fel de compozitie si se da placinta la cuptor.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Prajitura cu visine

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa