Aluat de placinta

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10 ori de masa, dupa care se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10 ori de masa, dupa care se framanta din nou. Se lasa in repaus aproximativ 10 minute, dupa care se framanta iar. Se lasa din nou la odihnit vreo 15 minute, dupa care se intinde o foaie de 1 cm grosime. Se strange ca la aluatul frantuzesc si se pune la rece 20 de minute, apoi se intinde din nou si se strange. Se repeta operatia de 3 ori. Se ia aluatul si se imparte in doua, se intind 2 foi care se umplu cu orice fel de compozitie si se da placinta la cuptor.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Prajitura cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii