Aluat de placinta

Se amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se itnind foile pe fundul unei

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se itnind foile pe fundul unei tavi si se pun la copt.


Se pot umple cu crema sau umplutura de carne sau branza.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Prajitura cu visine

Chec pufos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...