Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca

Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta de aluat care se poate folosi la orice umplutura. Ingredientele necesare sunt: faina, apa, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou intreg
  •  1 lingurita zahar pudra
  • 1 pahar mare (de apa) cu faina
  • 1 pahar mic (de vin ) cu smantana

Mod de preparare

Aluatul pentru placinta se va face astfel: punem intr-un castron un pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina sau unt( poate fi l00gr. unt sau un jumatate pachet de margarina). Se framanta bine si se intinde. Apoi din tot aluatul se formeaza un sul si se da forma unei armonici. Se taie in doua si se taie cu sucitorul, se pune in tava. Peste el se pune pesmet sau gris, pe urma se pun merele, branza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra si se înteapa cu furculita pentru a nu face basici. Merele nu trebuie prajite, se pun curatate si date prin razatoare, însa crude si se poate pune si scortisoara. Dupa ce s-a copt se iasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra. Se taie in tava.


Alte retete culinare recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca