Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta de aluat care se poate folosi la orice umplutura. Ingredientele necesare sunt: faina, apa, sare.
Aluatul pentru placinta se va face astfel: punem intr-un castron un pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina sau unt( poate fi l00gr. unt sau un jumatate pachet de margarina). Se framanta bine si se intinde. Apoi din tot aluatul se formeaza un sul si se da forma unei armonici. Se taie in doua si se taie cu sucitorul, se pune in tava. Peste el se pune pesmet sau gris, pe urma se pun merele, branza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra si se înteapa cu furculita pentru a nu face basici. Merele nu trebuie prajite, se pun curatate si date prin razatoare, însa crude si se poate pune si scortisoara. Dupa ce s-a copt se iasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra. Se taie in tava.
Alte retete culinare recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii