Aluat de tarte

Faina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se adauga apa cat sa iasa un alu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 60 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se adauga apa cat sa iasa un aluat potrivit de tare. Se lasa apoi in repaus 2 ore si apoi se intinde o foaie subtire. Se taie bucati din care se formeaza tarte mici, care se asaza in forme, se inteapa cu furculita si se introduc tartele in cuptorul cald, la copt.


Se servesc cu diferite umpluturi.

Alte retete culinare:

Rulada de porc

Aluat frantuzesc

Saratele

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!