Aluat de tarte

Faina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se adauga apa cat sa iasa un alu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 60 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se adauga apa cat sa iasa un aluat potrivit de tare. Se lasa apoi in repaus 2 ore si apoi se intinde o foaie subtire. Se taie bucati din care se formeaza tarte mici, care se asaza in forme, se inteapa cu furculita si se introduc tartele in cuptorul cald, la copt.


Se servesc cu diferite umpluturi.

Alte retete culinare:

Rulada de porc

Aluat frantuzesc

Saratele

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos