Aluat de tarte

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt sau 250 g margarina
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • un
  • praf sare
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si,

la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine

amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece, sau mai

mult, pina a doua zi, cind se va intinde o foaie si se vor forma tartele.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...

Salata de paste cu sparanghel si sunca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca