Aluat de unt

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care s-a dizolvat sarea, se amesteca totul repede.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 1 dl apa
  • un varf de lingurita sare.

Mod de preparare

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care s-a dizolvat sarea, se amesteca totul repede cu mana fara sa cautam a obtine un amestec desavarsit. Se da la rece sa se  dihneasca 20 de minute. Se intinde foaia si se intrebuinteaza la fel ca aluatul frantuzesc.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...