Aluat fraged cu bicarbonat

Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si bicarbonatul sau praful de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana sau lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie
  • bicarbonat
  • sare
  • 1 lingura zeama de lamaie sau rom

Mod de preparare

Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si bicarbonatul sau praful de copt, stins cu zeama de lamaie sau cu rom. Se framanta bine, pana devine o coca neteda, nu prea moale. Se lasa sa se odihneasca aproximativ 2 ore.


Se intrebuinteaza la diferite preparate dulci.

Alte retete de dulciuri:

Aluat Prajituri simple Cozonac moldovenesc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...