Aluat frantuzesc

Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare, zeama de lamaie si puti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr unt
  • 500 gr faina extrafina
  • 4 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • zeama de la jumatate lamaie
  • apa calduta

Mod de preparare

Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare, zeama de lamaie si putina apa pana ce se formeaza o coca potrivit de moale. Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie lunga, in forma de dreptunghi. Deasupra se asaza prima coca, cea din unt si faina si se intinde cu un sucitor peste prima foaie. Se imparte foaia in trei parti, marcate superficial prin linii trase cu cutitul. Partea de sus se intinde peste partea din mijloc, iar partea de jos peste prima, apoi la dreptunghiul obtinut se trece partea stanga pe mijloc si partea dreapta peste stanga. Se pune apoi la rece aproximativ jumatate de ora. Se intinde din nou foaia si iar se strange dupa indicatiile date anterior. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Dupa aceea se intinde o foaie groasa de jumatate deget, se taie rondele cu paharul, se ung marginile cu albus batut, se pune umplutura iar deasupra se acopera cu o rondea ceva mai mica. Se ung rondelele cu galbenus, tava se uda cu apa rece, se asaza pateurile in tava si se pun in cuptorul fierbinte cu focul mare la inceput pana cresc si se desfac. Nu se deschide cuptorul 15 minute.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Chec pufos

Placinta de dovleac

Placinta cu mere

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker

Bun tare multicookerul asta! Am vrut sa incerc aceasta prajitura( care este mai pretentioasa la coacere), la multicooker si...

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii