Aluat frantuzesc

Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si putina apa minerala. Foile se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina extrafina
  • 500 gr unt
  • 1 ou
  • putia apa minerala

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si putina apa minerala. Foile se intind separat, apoi se pun una peste alta, se mai intinde foaia putin, se strange in patru si se pune apoi la rece pentru 20 minute. Se repeta aceasta operatiune de vreo 3-4 ori, dupa care se intinde o foaie de jumatate cm grosime, se taie in patrate sau dreptunghiuri, care se umplu cu carne sau branza, dupa dorinta. Se ung foile cu ou si se pun la copt in cuptorul fierbinte, cu focul mai mare pana ce cresc, dupa care se face focul mai mic.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Chec pufos

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos