Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si se tine la rece 20-30 de
Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si se tine la rece 20-30 de minute. Se framanta apoi untul, cu faina, dupa care i se da forma dreptunghiulara si se pune la rece. Se intinde apoi aluatul in forma de dreptunghi si se pune la mijlocul lui dreptunghiul de unt.Se impacheteaza cu aluatul, se intorc marginile peste unt, in forma de plic, apoi se pune la frigider pentru 20 de minute. Se scoate din frigider, se intinde o foaie lunga, de 1,5 cm, care se impatureste in 3 sau 4 si se da din nou la rece. Se repeta operatia de 4-5 ori, cu pauzele de cate de 20 minute la frigider.
Se tine foietajul obtinut, crud, la frigider, pana la folosire, invelit intr-un servet subtire. Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat Tiramisu Placinta cu mere
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii