Aluat oparit cu apa

Se pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca sa nu se formeze cocoloa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml ulei
  • 400 ml apa
  • 400 gr faina
  • 5 oua
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca sa nu se formeze cocoloase. Se ia oala de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.


Aluatul se poate coace in diferite forme, lungi, pentru eclere sau rotunde pentru choux a la creme.

Alte retete culinare:

Aluat clatite Prajitura cu gem Papanasi

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa