Un aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte poate fi realizat cu ingredientele: caimac, unt, faina, sare.
Din caimac, faina, unt si sare se framanta un aluat. Se intinde o foaie si se taie dupa cum este nevoie :
a) se pot face mici cornulete umplute cu rahat, marmelada sau dulceata ; in acest caz, sarea se inlocuieste cu putin zahar ;
b) se pot face pesmeciori (rotunzi, patrati etc.) unsi cu marmelada si lipiti cate doi; in acest caz, sarea se inlocuieste cu zaharul ;
c) se pot face pateuri pentru supa (cu carne sau cu branza) ;
d) se pot face tarte mici pentru a fi umplute cu sote de mazare, morcovi, spanac, salata de boeuf.
Difera in functie de reteta aleasa.
Alte retete recomandate:
Cornulete cu rahat
Pateuri gourmet cu prosciutto
Tarta cu spanac
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa