Un aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte poate fi realizat cu ingredientele: caimac, unt, faina, sare.
Din caimac, faina, unt si sare se framanta un aluat. Se intinde o foaie si se taie dupa cum este nevoie :
a) se pot face mici cornulete umplute cu rahat, marmelada sau dulceata ; in acest caz, sarea se inlocuieste cu putin zahar ;
b) se pot face pesmeciori (rotunzi, patrati etc.) unsi cu marmelada si lipiti cate doi; in acest caz, sarea se inlocuieste cu zaharul ;
c) se pot face pateuri pentru supa (cu carne sau cu branza) ;
d) se pot face tarte mici pentru a fi umplute cu sote de mazare, morcovi, spanac, salata de boeuf.
Difera in functie de reteta aleasa.
Alte retete recomandate:
Cornulete cu rahat
Pateuri gourmet cu prosciutto
Tarta cu spanac
Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...
Ciorba de salauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj