Aluat pentru pateuri

Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii, aluatul nu trebuie sa fie nic

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 200 gr unt
  • 25 gr osanza topita
  • 2 albenusuri
  • 1 praf de sare
  • apa rece

Mod de preparare

Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii, aluatul nu trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare. Se lasa apoi sa se odihneasca trei ore. Se intinde o foaie, cu sucitorul, se strange in patri si se pune in frigider pentru aproximativ 20 de minute. Operatia se repeta de 2-3 ori. Apoi se intinde o foaie de 3-4 mm grosime si se fac pateuri, care se umplu cu branza sau carne.


Se servesc reci.

Alte retete culinare:

Tiramisu

Prajitura cu visine

Chec pufos

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos