Aluat pentru pateuri

Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii, aluatul nu trebuie sa fie nic

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 200 gr unt
  • 25 gr osanza topita
  • 2 albenusuri
  • 1 praf de sare
  • apa rece

Mod de preparare

Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii, aluatul nu trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare. Se lasa apoi sa se odihneasca trei ore. Se intinde o foaie, cu sucitorul, se strange in patri si se pune in frigider pentru aproximativ 20 de minute. Operatia se repeta de 2-3 ori. Apoi se intinde o foaie de 3-4 mm grosime si se fac pateuri, care se umplu cu branza sau carne.


Se servesc reci.

Alte retete culinare:

Tiramisu

Prajitura cu visine

Chec pufos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii