Aluat pentru pateuri

Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii, aluatul nu trebuie sa fie nic

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 200 gr unt
  • 25 gr osanza topita
  • 2 albenusuri
  • 1 praf de sare
  • apa rece

Mod de preparare

Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii, aluatul nu trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare. Se lasa apoi sa se odihneasca trei ore. Se intinde o foaie, cu sucitorul, se strange in patri si se pune in frigider pentru aproximativ 20 de minute. Operatia se repeta de 2-3 ori. Apoi se intinde o foaie de 3-4 mm grosime si se fac pateuri, care se umplu cu branza sau carne.


Se servesc reci.

Alte retete culinare:

Tiramisu

Prajitura cu visine

Chec pufos

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de branza

Inițial, am vrut să fac o prăjitură Red velvet (catifea roșie), dar cred că am pus prea multă cacao și nu mi-a iesit...

Desert prajitura cu crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni