Aluat pentru pateuri

Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se strange in forma de sfera, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 jumatate pahar apa
  • 1 jumatate lingurita otet
  • sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se strange in forma de sfera, se acopera si se pune la frigider, aproximativ 30 de minute. Se freaca apoi untul, se da prin faina si se lasa putin la frigider. Aluatul se intinde , iar in mijlocul lui se intinde untul. Se impacheteaza si se intinde aluatul de 4 ori, la intervale de 20-30 de minute, timp in care va sta la frigider. Foietajul obtinut se coace in cuptorul incins 20-25 de minute, pana se rumeneste.
Alte retete culinare:

Cozonac moldovenesc

Aluat frantuzesc

Cornulete cu rahat

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa