Aluat pentru pateuri

Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se strange in forma de sfera, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 jumatate pahar apa
  • 1 jumatate lingurita otet
  • sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se strange in forma de sfera, se acopera si se pune la frigider, aproximativ 30 de minute. Se freaca apoi untul, se da prin faina si se lasa putin la frigider. Aluatul se intinde , iar in mijlocul lui se intinde untul. Se impacheteaza si se intinde aluatul de 4 ori, la intervale de 20-30 de minute, timp in care va sta la frigider. Foietajul obtinut se coace in cuptorul incins 20-25 de minute, pana se rumeneste.
Alte retete culinare:

Cozonac moldovenesc

Aluat frantuzesc

Cornulete cu rahat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii