Aluat pentru strudel

Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina pe o planseta, se strang

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina de calitate buna
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar apa
  • unt

Mod de preparare

Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina pe o planseta, se strange aluatul ca o minge si se acopera cu un vas fierbinte. Se lasa asa 15 minute. Se intinde apoi o fata de masa curata pe o masa, se presara cu faina, se asaza aluatul in mijloc si se intinde foarte subtire cu sucitorul. Marginile foii ramase mai groase se rup si se indeparteaza. Se lasa apoi foaia sa se usuce, iar intre timp se stropeste cu unt. cand s-a uscat usor, cat sa se poata rula, se pune deasupra umplutura si se ruleaza. Se taie in rulouri de marimea unei tavi si se pun la copt, in cuptorul cald.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Aluat frantuzesc

Placinta cu dovleac

Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca