Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina pe o planseta, se strang
Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina pe o planseta, se strange aluatul ca o minge si se acopera cu un vas fierbinte. Se lasa asa 15 minute. Se intinde apoi o fata de masa curata pe o masa, se presara cu faina, se asaza aluatul in mijloc si se intinde foarte subtire cu sucitorul. Marginile foii ramase mai groase se rup si se indeparteaza. Se lasa apoi foaia sa se usuce, iar intre timp se stropeste cu unt. cand s-a uscat usor, cat sa se poata rula, se pune deasupra umplutura si se ruleaza. Se taie in rulouri de marimea unei tavi si se pun la copt, in cuptorul cald.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete:
Aluat frantuzesc
Placinta cu dovleac
Papanasi fierti
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa