Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie potrivi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 60 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat amestecat in faina
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare. Se lasa apoi 2 ore in repaus, dupa care se intinde o foaie subtire si se taie in bucati de marimea formelor de tarta. Se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul incins, la copt.


Se servesc, umplute cu diferite umpluturi.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor

Saratele

Rulada de porc

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii