Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie potrivi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 60 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat amestecat in faina
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare. Se lasa apoi 2 ore in repaus, dupa care se intinde o foaie subtire si se taie in bucati de marimea formelor de tarta. Se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul incins, la copt.


Se servesc, umplute cu diferite umpluturi.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor

Saratele

Rulada de porc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!