Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie potrivi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 60 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat amestecat in faina
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare. Se lasa apoi 2 ore in repaus, dupa care se intinde o foaie subtire si se taie in bucati de marimea formelor de tarta. Se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul incins, la copt.


Se servesc, umplute cu diferite umpluturi.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor

Saratele

Rulada de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii