Aluat pentru tarte

Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta bine, apoi se lasa aluatu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 1 jumatate lingurita praf de copt
  • apa

Mod de preparare

Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa se odihneasca o ora si se imparte in 20-25 de bucati egale, care se pun in forme de tarte, captusint cu aluat interiorul acestora. Inainte de a se pune in cuptor, se inteapa aluatul din loc in loc si se pune peste fiecare aluat o pungulita de hartie alba cu boabe uscate de porumb sau fasole.


Aluatul acesta poate fi pastrat la rece mai mult timp, iar pentru umplutura puteti folosi orice compozitie dulce sau sarata. Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa Tiramisu

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!