Aluat pentru tarte dulci

Faina se pune pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. intre timp, se bat ouale si se adauga zaharul, sarea si apa. Se incorporeaza apoi faina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • 1 jumatate plic praf de copt

Mod de preparare

Faina se pune pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. intre timp, se bat ouale si se adauga zaharul, sarea si apa. Se incorporeaza apoi faina si se framanta bine, pana ce devine un aluat omogen. Se lasa aluatul sa se odihneasca aproximativ o ora, dupa care se intind mai multe foi mici, ce se asaza in formele de tarte. Se pun la copt in cuptorul cald.


Tartele se servesc umplute cu diferite fructe sau creme.

Alte retete:

Cornulete cu rahat

Prajitura televizor

Cozonac moldovenesc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!