Aluat pentru tarte dulci

Se amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se framanta bine. Se intinde al

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de smantana
  • praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se framanta bine. Se intinde aluatul si se taie in bucati. Se pune fiecare bucata de aluat intr-o forma de tarta si se coace la doc potrivit.


Se pot umple cu diferite creme, fructe sau umpluturi dulci.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Cozonac moldovenesc Prajitura televizor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca