Se framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu margarina. Se fac apoi 8 taietur
Se framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu margarina. Se fac apoi 8 taieturi radiale, lasand in mijloc un disc de diametrul de jumatate fata de cel al discului initial, netaiat. Se intoarce fiecare portiune peste cercul din mijlocul foii, peste partea opusa. Se lasa apoi coca in repaus 1-2 ore la frigider. Se intinde apoi cu sucitorul o foaie de grasimea de 5-6 mm, se impatura in trei, exact ca la aluatul frantuzesc, dupa care se intinde o foaie subtire, mai mare, de 2 ori decat tava si se sectioneaza in doua. Se aseaza prima foaie pe tava, se pune umplutura dorita si se acopera cu cea de-a doua foaie, marginile lipindu-le cu degetele, prin apasare usoara. Se unge pe deasupra foaia cu ulei sau unt topit si se coace placinta la cuptor.
Poate fi umpluta si cu altceva in afara de branza.Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Placinta cu mere
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii