Aluat romanesc in foi

Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina intarita din frigider se rade c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 250 gr faina fina
  • 1 lingura ulei
  • 1 jumatate pahar apa
  • putina sare

Mod de preparare

Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina intarita din frigider se rade cu cutitul, iar apoi se intinde o foaie din aluat si in mijloc se pune margarina. Se strang marginile foii peste margarina si se pune la rece pentru aproximativ 15 minute, apoi se ia aluatul, se pune sucitorul deasupra, peste el si se intinde, dupa care iar se strange si se repeta aceasta operatie de 3 ori. Intre timp se infierbanta cuptorul. Se intinde o foaie cu grosimea de 3-4 mm, se taie in patrate si se umplu cu branza sau carne. Se intoarce jumatate de patrat peste umplutura, apoi se apasa putin jur-imprejur, dar nu chiar pe margine in afara. Se pun patratele in tava si se coc la foc mare.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Papanasi fierti

Chec pufos

Placinta de dovleac

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos