Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina intarita din frigider se rade c
Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina intarita din frigider se rade cu cutitul, iar apoi se intinde o foaie din aluat si in mijloc se pune margarina. Se strang marginile foii peste margarina si se pune la rece pentru aproximativ 15 minute, apoi se ia aluatul, se pune sucitorul deasupra, peste el si se intinde, dupa care iar se strange si se repeta aceasta operatie de 3 ori. Intre timp se infierbanta cuptorul. Se intinde o foaie cu grosimea de 3-4 mm, se taie in patrate si se umplu cu branza sau carne. Se intoarce jumatate de patrat peste umplutura, apoi se apasa putin jur-imprejur, dar nu chiar pe margine in afara. Se pun patratele in tava si se coc la foc mare.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Papanasi fierti
Chec pufos
Placinta de dovleac
Despre tort nu va mai povestesc, ca e de poveste pe aici, eu l-am facut si in varianta cu dulceata de fragi. Va povestesc...
Tort cu dulceata de trandafiriOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj