Aluat tarta

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa rece pana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat tarta:
  • 200-230 g faina
  • 100 g unt
  • 40 ml apa rece
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa rece pana devine un aluat omogen care nu se lipeste de maini. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider. Se intinde in foaie subtire.


Se foloseste la orice fel de tarta.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec economic cu mere

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Deyu. 

Desert chec economic cu mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii