Aluat tarta

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa rece pana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat tarta:
  • 200-230 g faina
  • 100 g unt
  • 40 ml apa rece
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa rece pana devine un aluat omogen care nu se lipeste de maini. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider. Se intinde in foaie subtire.


Se foloseste la orice fel de tarta.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii