Blat alb de pandispan

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi dubleaza volumul. Separat se b

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • vanilie

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi dubleaza volumul. Separat se bat bine albusurile spuma tare si se adauga treptat 2 linguri de zahar. se toarna albusul peste crema de galbenusuri si se amesteca usor de sus in joc, ca sa nu cada albusurile. Se adauga faina treptat si la urma se pune vanilia. Se pune aluatul in forma de tort bine tapetata si se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Se poate unge cu dulceata, crema de frisca sau crema de ciocolata.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura Negresa

Aluat frantuzesc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!