Branzoaice gustoase

Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se framanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 150 g untura
  • 1 pahar lapte
  • 50 g drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1
  • lingurita faina
  • sare
  • vanilie si
  • zahar dupa gust.

Mod de preparare

Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se framanta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat cu incetul, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasandu-l sa creasca incet circa trei ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire se taie patrate de 6 — 9 cm, se pune deasupra cate o lingurita de umplutura, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasand usor cu degetul muiat in apa, ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun. Umplutura: branza de vaca data prin sita se freaca cu un ou, faina, smantana, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust.


Branzoaicele se pot servi atat calde cat si reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii