Cataif delicios cu mere

Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru taitei:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • sare
  • 1 kg mere
  • 1 lingura zahar
  • 2 Iinguri rom
  • Siropul:
  • 2 pahare apa
  • 250 g zahar
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom. Se tin astfel o ora. Se fac taitei din doua oua, se prajesc in unt (v. cataif cu frisca). Se pun apoi jumatate din taitei intr-o tava dreptunghiulara, asezandu-i ca sa formeze un strat potrivit de gros. Deasupra se asaza merele, iar peste mere alt strat de taitei. Se toarna un sirop fierbinte facut din apa, zahar si vanilie. Se da la cuptor sa se rumeneasca frumos. Cand siropul a scazut complet, se da la o parte, se taie dupa dorinta si se scot cu grija ca sa nu se sfarame.


Dupa ce cataiful cu mere s-a racit, se poate pune peste fiecare bucata cate putina frisca batuta, turnata frumos cu cornetul.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura cu mamaliga

Tochitura cu mamaliga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii