Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..
Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom. Se tin astfel o ora. Se fac taitei din doua oua, se prajesc in unt (v. cataif cu frisca). Se pun apoi jumatate din taitei intr-o tava dreptunghiulara, asezandu-i ca sa formeze un strat potrivit de gros. Deasupra se asaza merele, iar peste mere alt strat de taitei. Se toarna un sirop fierbinte facut din apa, zahar si vanilie. Se da la cuptor sa se rumeneasca frumos. Cand siropul a scazut complet, se da la o parte, se taie dupa dorinta si se scot cu grija ca sa nu se sfarame.
Dupa ce cataiful cu mere s-a racit, se poate pune peste fiecare bucata cate putina frisca batuta, turnata frumos cu cornetul.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti