Cornulete delicioase cu gem

Cornuletele cu gem sunt delicioase. Pentru a prepara aceste cornulete aveti nevoie de oua, unt, lapte, zahar, drojdie, sare, faina si gem.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2oua
  • 100g unt sau margarina
  • 100g zahar
  • 200ml lapte
  • 50g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde
  • gem

Mod de preparare

Cornuletele cu gem sunt delicioase. Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, il iei de pe foc, adaugati zaharul si amesteci bine. Intr-un vas bati bine ouale,drojdia si sarea. Adaugi amestecul de unt si zahar, laptele caldut si amesteci bine.

Adaugi faina treptat si framanti un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperi aluatul cu un prosopel de bucatarie si-l lasi la loc caldut 30-60 min. Dupa ce a crescut, imparti aluatul in 6 parti egale.

Intinzi fiecare parte in forma de cerc si il imparti in 8 apoi ungi fiecare parte cu gem. Rulezi cornurile si le lasi in tava la crescut 30 min. Dupa ce au crescut, se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.


Cornuletele cu gem se pudreaza cu zahar pudra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii