Cornuri cu gem de portocale

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza lor, se pune gem de portoca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • lamaie
  • 100 ml apa
  • sare
  • 1 galbenus
  • gem de portocale

Mod de preparare

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza lor, se pune gem de portocale. Se ruleaza triunghiurile, incepand cu partea pe care s-a pus gemul, dandu-le forma de cornuri. Se ung cu ou si se coc, la foc mare, timp de 35 de minute.
Se servesc calde, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...