Cornuri cu gem de portocale

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza lor, se pune gem de portoca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • lamaie
  • 100 ml apa
  • sare
  • 1 galbenus
  • gem de portocale

Mod de preparare

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza lor, se pune gem de portocale. Se ruleaza triunghiurile, incepand cu partea pe care s-a pus gemul, dandu-le forma de cornuri. Se ung cu ou si se coc, la foc mare, timp de 35 de minute.
Se servesc calde, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Am apelat, pentru prepararea acestei rețete de Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie, la caietul îngălbenit...

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise