Cornuri din aluat dospit

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata cu zahar, sare, rom si putin lapte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 g untura
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • rom
  • vanilie si
  • lapte cat se cere.

Mod de preparare

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, bine sleita, nu lichida, oul, drojdia muiata cu zahar, sare, rom si putin lapte. Se framanta bine, se lasa sa creasca. Se imparte aluatul in cinci bucati, care se intind cat mai rotund. Se imparte fiecare bucata in raze, in opt bucati si se fac cornuri care se umplu cu nuca, marmelada, branza. Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc bun.


Cornurile din auat dospit pot fi umplute cu branza, marmelada, etc.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa