Foietaj cu ananas

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se tai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foietaj:
  • 3 albusuri
  • 150 gr faina
  • 60 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 1 lingurita ghimbir
  • Pentru crema:
  • 20 ml smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 albus
  • 1 kg de ananas
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr unt
  • 200 ml suc de ananas
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se taie in 12 felii egale. Intr-o tigaie, se caramelizeaza 5 linguri de zahar cu 30 g unt, in care se prajesc usor feliile de ananas. In urma feliilor de ananas, se adauga in tigaie, sucul de ananas si se fierbe pana se transforma in sirop. Se adauga romul si se lasa sa se raceasca. Se bate spuma tare albusul de ou cu o lingura de zahar si se incorporeaza smantana. Se intinde aluatul in 18 foi rotunde cu diametrul egal feliilor de ananas, se pun intr-o tava unsa cu unt si se coc timp de 10 minute. Se desprind din tava cu o spatula si se lasa la racit pe un gratar.

Se pun pe o farfurie, una peste alta, 3 foi, unse cu crema si cu cate o

felie de ananas intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra in strat gros si

alaturi se toarna sosul de ananas. In acelasi fel se prepara si restul

portiilor.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Tort diplomat

Ciocolata de casa

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!

M-am gandit sa-mi fac cadou de ziua mea ceva buuuuun.....dupa ce am studiat mai multe torturi, a castigat acesta! E de vara...

Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise