Galuste din paine

Paine se taie in doua, iar apoi o jumatate de taie cubulete care se inmoaie in lapte, iar cealalta jumatate se taie tot cubulete, ce se pun la prajit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 paine alba
  • 2 pahare lapte
  • 100 gr ulei
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingura untura
  • sare
  • verdeata

Mod de preparare

Paine se taie in doua, iar apoi o jumatate de taie cubulete care se inmoaie in lapte, iar cealalta jumatate se taie tot cubulete, ce se pun la prajit un ulei. Separat se prajeste si ceapa tocata marunt. Se amesteca toate ingredientele, se adauga faina amestecata cu untura, un pahar de lapte, sare si verdeata. Se amesteca energic cu lingura de lemn pana ce se formeaza un aluat compact. Se strange aluatul intr-un tifon si se pune intr-un vas cu apa fierbinte. Se lasa la fiert aproximativ o ora, apoi se scoate galusca din servet si se presara cu pesmet prajit.


Se serveste taiata felii.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Rulada de porc Chiftele

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!